• Paunova 43, Beograd, 12345. SRB
  • (+381) 062 / 143-4157
  • sermikalandjelo@gmail.com..enlish serbian

Otkriveni paralelni svetovi

Da i od predmeta i materijala kojima je mesto na otpadu može da se napravi umetničko delo pokazali su mnogi maštoviti umetnici. Osim što se može preraditi u velikim postrojenjima za reciklažu, otpad se može "oživeti" na još jedan način - umetnički. Svakoga dana veliki broj ljudi sa originalnim idejama širom sveta bavi se ovom "granom" reciklaže... ili umetnosti?


Gérard Collas

[Umetnik o sebi] "I was born inParis Studies:école nationnale superieur of the fine arts,Paris Saving me from the city, I instale me in the department of the Lot or I am amazed by stones and sky.During my walks, I look for treasures buried in the stomach of pebbles and maybe for the road of my inside gardens. I work the stone outdoors. The walls of my workshop(studio) are made by wind .Sometimes, when the stone sang well under my scissors, I lache my tools, I sit down and I listen to the song of ' birds … I libere me of my garden with difficulty for to show my work almost exclusively in the region: in Carennac In a workshop where I show my sculptures and y working during all summer."


Više o tome >

Australijski umetnik Sean E Avery

Šon e Averi umetnik i pisac-ilustrator iz Perta, Zapadna Australija. Šon je međunarodno priznati vajar najpoznatiji po svojim skulpturama životinja napravljenih od elektronskog otpada. Fotografije Šonovih radova pojavile su se u publikacijama širom sveta, a mnogi privatni kolekcionari i galerije su otkupili njegova umetnička dela.


Više o tome >

Džastin Geršenson

Umetnik Džastin Geršenson, sin i unuk železničara, celog života bio je okružen mehaničkim stvarima. Danas je on poznat kao mehanički um, koji putem svojih fenomenalnih skulptura i nakita pokušava da ljudima približi mehaniku. Koliko u tome uspeva, proverite sami.


Više o tome >