• Paunova 43, Beograd, 12345. SRB
  • (+381) 062 / 143-4157
  • sermikalandjelo@gmail.com..enlish serbian

Šta mi radimo?

Reduce, Reuse, Recycle” odnosno “Smanji, Ponovo upotrebi, Recikliraj”.

Nedirnuta priroda

Pod pojmom reciklaža podrazumeva se proces prerade već upotrebljenog materijala da bi se ponovo koristio u iste ili slične svrhe.

Poznata izreka na engleskom “Reduce, Reuse, Recycle” odnosno “Smanji, Ponovo upotrebi, Recikliraj” sugeriše logičan redosled kojim se treba služiti u procesu smanjivanja ekološkog otiska. Naime, prvo treba pokušati da se smanji količina proizvedenog otpada, zatim da nešto što je bilo namenjeno za smeće se ponovo upotrebi i da mu se nađe alternativna svrha, a na kraju ako se ispostavi da to ne može ponovo da se upotrebi, da se odloži za reciklažu.


Više o tome >

Ideje za nameštaj od paleta

[Oprez:] Kada gledamo palete često puta vidimo IPPC logotip ili pečat na njima. Hemijski tretirane palete imaju "MB" pečat, termički obrađenih palete su pečatom "HT" - ne koristite MB tretirane palete. Termički obrađene palete su mnogo češće. Takođe, proverite da li je paleta napravljena od presovanog drveta, te palete će imati neparnu zelenu nijansu na njima. Nikada ne koristite palete od presovanog drveta unutra i koristiti diskretno napolju.


Više o tome >

Klub stočić od paleta

Sve je u ideji i detaljima a ta ideja je minimalistički kafeni sto koji se može veoma jednostavno napraviti i dekorisati po ukusu. Od materijala su potrebne drvene palate i plastični točkići. U pitanju je lak i zanimljiv projekat koji može biti zaista svrsishodan i dekorativan u enterijeru. Može se kombinovati sa staklom, obojiti ili ostaviti primarnu boju drveta...


Više o tome >

Staklenik

Stiven Schven od Zemljana Path Organic Farm (Lake Citi, Minnesota) je izgradio inovativni staklenik koji mu omogućava da proširi vreme vegetacije uz istovremeno smanjenje troškova energije.


Više o tome >

Reklama

Transformacija pred vasim ocima

...


Više o tome >