19.1 C
Beograd
уторак - јун 18,2024
Reciklaža i dizajn – Portal o eko dizajnu
Ekološke vesti

NOVINA U BLOKU 70: Košarkaški teren napravljen od 20.000 recikliranih patika (FOTO)

KOŠARKAŠKI teren, napravljen od 20.000 pari starih recikliranih patika otvoren je večeras u Bloku 70, na Novom Beogradu.

Pored terena otvoreno je i renovirano dečije igralište i teretana na otvorenom, koji su uređeni u saradnji te kompanije sa Gradom Beogradom i JKP „Zelenilo“.

Svečanom otvaranju terena prisustvovale su mnoge javne ličnosti, bivši i trenutni košarkaši i košarkašice, među kojima su najviše pažnje privlačili Dušan Domović – Bulut, Sonja Vasić, Nenad Krstić, Igor Rakočević, Novica Veličković.

Nenad Krstić je za Tanjug istakao da tereni „u kraju“ znače puno za promociju sporta i to kod dece i omladine.

– Smatram da svako ko se bavio ili se bavi sportom treba da podrži ovakve akcije, jer su dobre za društvo, decu pre svega, jer svi znamo da deca treba da budu na terenima – kazao je.

Za ideju da se podloga terena napravi od recikliranih patika kaže da je sjajna i da nije znao, do ove akcije, da je to uopšte moguće.

Igor Rakočević kaže da je uvek raspoložen da se odazove na dešavanja ovakvog tipa koja promovišu sport.

– Svaki primer ovog tipa je jako značajan, a jako je i lepa akcija Nike da od recikliranih patika napravi teren i to je primer svima i za zaštitu životne sredine i za promociju sporta – kazao je Rakočević.

Izvor: https://www.novosti.rs/

Povezani članci