24.7 C
Beograd
субота - јул 20,2024
Reciklaža i dizajn – Portal o eko dizajnu
Ekološke vesti

One su otvorile jedini eko-hostel na selu, a sada na livadi pod Bukuljom prave PRVI FESTIVAL BLUZA kod nas

Žene koje vode Branč, prvi ekološki hostel na selu, ovog leta su otišle korak dalje i sa Konjičkim klubom Aranđelovac turistima pripremile jedinstven muzički ugođaj.

Ideja da grad pod Bukuljom dobije prvi festival bluza u Srbiji stiže od Jelene Obradović, koja je godinama na čelu Konjičkog kluba i koja se trudi da sa svojim timom što više razvije turizam u Aranđelovcu.

Festival „Roll and blues“ prvi put će se održati ove godine 29, 30. i 31. jula od 19 sati, na livadi od dva hektara, na obronku zelene Bukulje, gde kako kažu organizatori, ne izvire samo kisela voda, već i zvuci uzvišene emocije i dobre energije.

U četvrtak 29.7. nastupaju Partibrejkersi, Inspektor Blaža, Karakondžula, Cotton picker i Texas Flood, a sutradan Ničim izazvan, Serbonarium i di-džejevi.

Poslednjeg dana jula, u subotu 31.7, ulaz će biti besplatan zahvaljujući Opštini Aranđelovac koja je platila troškove, a u programu su: Ascend, Cowabunga, Lole & BluesAR Band, Sirova koža i Zona B.

„Naša ideja je da turistima koji dolaze u Aranđelovac ponudimo bogat muzički program. Turista će doći zbog mineralne vode i drugih stvari, ali mora da postoji i neka zabava za njega. On će preko dana provesti vreme istražujući turističke destinacije, probati sjajna šumadijska vina i gastronomiju ovog kraja, a uveče uživati na koncertima.”

„Ponuda turizma Aranđelovca može da se razvija samo na načine koji su primereni potrebama današnjih turista, a to su upravo dodatni sadržaji poput festivala koji pravimo. Nadam se da ćemo svake godine imati ovakvo muzičko leto u Aranđelovcu“, rekla je Jelena Obradović.

„Od dodatnih programa izdvojila bih našeg veoma poznatog street art umetnika Stefana Brakovića Stenlija koji će oslikavati ljude vodenim bojama i to u neobičnom kombiju koji nam je poklonio jedan Englez, gost našeg hostela. Dolazi nam i Sonja iz Nemačke, baristkinja koja će pripremati kafe tokom festivala. To je neuobičajeno za koncerte na kojima se uglavnom pije pivo, ali smo želeli da imamo i kafu za one koji ne vole alkohol“, istakla je Jelena za Priče sa dušom.

Kako bi sve bilo u šumadijskom stilu, Jelena je otkrila da će se dok bendovi budu nastupali, u posebnom delu predstaviti proizvođači ovog kraja.

Tu će moći da se kupe domaći proizvodi sa manifestacija “Vredne ruke” u teglicama i flašicama (sokovi, slatko, džem), dok će se na štandovima sa strane prodavati samo domaća vina iz Šumadije (uključujući i poznati roze od kupine iz hostela Branč) i pivo Nektar iz Republike Srpske, jedino pivo u okruženju koje nije u vlasništvu inostranih korporacija.  

Opredelili smo se za bluz jer takav festival trenutno ne postoji u Srbiji. Nekada davno je organizovano nešto slično u sali „Amerikana“ Doma omladine, ali sada toga nema. S druge strane, u Srbiji ima mnogo poštovalaca te muzike, pa smo sa zadovoljstvom okupili skoro sve domaće autorske bluz bendove. Naravno, tu je i rok i alternativni rok, pa posetiocima obećavamo nezaboravan provod u Bukoviku kraj Aranđelovca.

Više informacija o kupovini ulaznica pronađite na sledećem sajtu.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com;  Fotografije: DeKovachTekst i fotografije su u vlasništvu firme Priče sa dušom doo. Članak je moguće preneti na drugi sajt uz obaveznu objavu izvora članka i slika i objavu linka ka sajtu www.pricesadusom.com u tekstu i na kraju teksta. Članak nije dozvoljeno preneti u štampane medije. Hvala vam što poštujete autorska prava u Srbiji.

Povezani članci