15.4 C
Beograd
четвртак - мај 23,2024
Reciklaža i dizajn – Portal o eko dizajnu
Ekološke vesti Glavne vesti reciklaza

Početak trećeg ciklusa projekta “Zasadi drvo“

Početak trećeg ciklusa projekta “Zasadi drvo“ koji nosi naziv “Četiri godišnja doba“ obeležen je u Botaničkoj bašti “Jevremovac“.

Projekat je započet 2019. godine sa namerom da se 50.000 stabala zasadi u jednom danu, a prošle godine je zasađeno 100.000 stabala.

Glavni cilj ove godine je da se u narednih sedam meseci posadi duplo više stabala u odnosu na prethodnu, odnosno 200.000 sadnica širom Srbije, kao i da se nastavi sa aktivnostima u cilju informisanja i edukacije građana.

Događaj je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a skupu su se obratili i Ministar prosvete Branko Ružić, predstavnici kompanije DM drogerie, Šumarskog fakulteta, JP “Srbijašume“, Zavoda za zaštitu prirode, Privredne komore Srbije i drugi.

U svom obraćanju na skupu direktor JP “Vojvodinašume“, Roland Kokai rekao je da ovaj projekat ima za cilj da ulepša i ozeleni urbane delove zemlje, kao i da podigne svest o ekologiji i očuvanju prorode.

Takođe, on je napomenuo da je Vojvodina ravničarski predeo gde nema planina, te da su se ljudi zato odlučili da se bave poljoprivredom i stoga je pošumljavanje Vojvodine veoma teško. Kako je istakao, svaki početak je težak i put pošumljavanja je put od 100 milja, ali ova akcija ima više koraka na tom putu.

Energetski portal

Povezani članci