27.8 C
Beograd
четвртак - јул 18,2024
Reciklaža i dizajn – Portal o eko dizajnu
Eko energija Glavne vesti reciklaza

Šta vas čeka na 15. ZeGeVege festivalu održivog življenja?

Najzeleniji hrvatski veganski festival, poznat i izvan granica naših komšija, 15. ZeGeVege održaće se 1. i 2. septembra 2023. na Evropskom trgu u Zagrebu. 

Na ZeGeVege festivalu održivog življenja i ove će se godine predstaviti brojna gazdinstva i drugi proizvođači te dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama. 

Od burgera do kolača

Posetitelji će moći da se počaste ukusnim veganskim jelima koje će nuditi razni restorani – od burgera, hot-dogova, bolonjeza i drugih klasičnih i egzotičnih specijaliteta pa do sirovih kolača, sladoleda i hladne kombuhe. 

Domaćin ove manifestacije je udruženje „Prijatelji životinja“, a kako ističu, na Evropskom trgu očekuju na hiljade posetilaca.

Verujemo da će svima njima, uz mnoštvo dostupnih informacija, najzapaženije ostati one o mnogim prednostima biljne ishrane za sve: kako za nas i našu planetu tako i za životinje„, poručuju.

Gurmani će doći na svoje

Edukacija o ishrani budućnosti

Pored svega, posetioci će moći da se edukuju o ishrani budućnosti, ali i kroz razgovore koordinatorke Sare Mešin s uticajnim osobama iz sveta veganstva. Biće prisutni i inostrani izlagači, nosioci V-oznake, razna udruženja te humanitarne i ekološke inicijative, kao i skloništa i utočišta za životinje.

ZeGeVege festival već je godinama zapažen kao odlično mesto za gurmane, ljubitelje zdrave hrane i biljne kozmetike, ali i one željne dobre energije i stvaranja pozitivnih promena, ističu u Prijateljima životinja. 

Dođite uživati s nama, napuniti se pozitivnom energijom i biljnim gorivom, nasmejati se maskotama Mrkviću i Graškiću, prolistati besplatne brošure s receptima, informirati se o pravima životinja i veganskom pokretu i slaviti održiv način života. Kao i ranijih godina, pripremamo pregršt zanimljivosti i iznenađenja za sve starosne dobi posetilaca. Vidimo se!„, poručuju iz Udruženja pozivajući sve na Evropski trg. 

Festival je oba dana otvoren od 9 sati.  

Više o najavi možete videti putem ovog linka.

Vidimo se! 

Povezani članci