7 C
Beograd
петак - април 19,2024
Reciklaža i dizajn – Portal o eko dizajnu
Glavne vesti reciklaza

Žena je napravila malu biblioteku od 110 godina starog suvog drveta!

Neverovatna mala biblioteka…

Kada je 110-godišnje drvo pamuka trebalo da se ukloni, Šarali Armitidž Hauard, bibliotekarka i veoma kreativna osoba koja se čak bavila i povezivanjem knjiga, pretvorila ga je u neverovatnu malu biblioteku koju svako može da poseti. Sada, umesto senke, drvo će deliti knjige.

Kamene stepenice, dvovodni krov, velika zelena vrata i toplo unutrašnje i spoljašnje osvetljenje daju strukturi fantastičan, misteriozan izgled. Naravno, čovek neće moći da uđe u takvu biblioteku, ona je premala, ali institucija je veoma popularna među stanovnicima grada Coeur d’Alene, Ajdaho.
Izuzetan dekor upotpunjen je minijaturnim drvenim knjigama koje krase ulaz u biblioteku, koja radi po principu „uzmi i podeli“. Neko samo donese knjige, a neko dođe da uzme bilo koju publikaciju za čitanje.
Sada je Šarali primljena u Little Free Librari (neprofitnu organizaciju čiji je cilj da privuče ljubav prema čitanju, stvori zajednicu i stimuliše kreativnost podstičući razmenu knjiga širom sveta), a njena kreacija će se pojaviti na mapi mini-biblioteke, jer ih sada ima neverovatan broj: više od 75 hiljada mini-biblioteka u 88 zemalja sveta.

Sharali A. Hovard planira da ukrasi biblioteku trajnicama, ofarba i, uopšte, završi dekoraciju.

Povezani članci